Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Waarom een camper? Dit zijn de voordelen!

Voor de beginnend camperaar is soms de vraag niet zozeer welke type camper bij hem of haar past, maar óf een camper 'überhaupt' bij hem of haar past. Wat zijn nu de voordelen van een camper ten opzichte van andere vakantiemiddelen? Het grootste voordeel van een camper is de vrijheid die het met zich meebrengt.

Weg wanneer je wilt!

Je eigen camper dien je nooit te reserveren en staat daarom 24 uur per dag paraat om er op uit te trekken. Niet alleen voor de 'grote' vakanties, maar ook voor de weekendjes. Blijkt het dit weekend toch ineens lekker weer te worden? Tover de camper tevoorschijn en de reis begint al zodra u de straat uit rijdt.

Gaan en staan waar je maar wilt!

Nog een groot voordeel is de mobiliteit die een camper je biedt. Waar je hem ook parkeert. Je hebt altijd direct alle voorzieningen aanwezig. Heerlijk vrij kamperen in Scandinavië? Maar ook in landen waar vrij kamperen niet is toegestaan ben je een stuk mobieler dan met caravan of tent. Op 'camperplaatsen' mag je legaal overnachten... en die plekken zijn er duizenden verspreid over heel Europa. Nooit meer reserveren, nooit vóór 'zo-laat' in- of uitchecken. Parkeren en kamperen waar je maar wilt.

Vier seizoenen kamperen!

Campers zijn er in vele soorten en maten, maar vele van hen zijn wintervast wat betekent dat u alle vier de seizoenen op pad kunt. Het "kampeerseizoen" bestaat voor u niet meer. Een lekkere boswandeling door de bergen in de herfst, een kerstmarkt in Duitsland of met de ski's naar Zwitserland? Het kan opeens allemaal!

Geheel zelfvoorzienend!

In tegenstelling tot veel andere kampeermiddelen is een kampeerauto geheel zelfvoorzienend. Toiletgebruik, douchen, wassen... het kan allemaal in de camper. Dankzij 12V en gasvoorzieningen bent u vrij van de plicht om aan de 230V energiepaal te hangen. De grote schoon- en vuilwatertanks zorgen dat ook uw watersysteem geheel zelfvoorzienend is. De zelfstandigheid is optioneel nog verder te vergroten dan uitbreidingen op uw gas-, water- of stroom-voorraad.

Achteruitrijden? Appeltje-Eitje!

Ook zo'n hekel aan het achteruitrijden met de vouwwagen of caravan? Een camper rijdt niet veel anders dan een grote personenauto. Achteruitrijden is dus een koud kunstje. Allerlei snufjes als achteruitrijcamera's en dergelijke maken het u net even makkelijker. 

King of the road

Een camper rijdt bijna zo comfortabel als een grotere personenauto. Dit maakt het rijden van langere stukken een stuk comfortabeler. Ook de zithoogte is wat hoger dan normaal wat u extra goed overzicht geeft op de weg. 

Nooit meer afhankelijk van het weer!

Heb je vakantie, maar blijk het in midden Frankrijk toch slechter weer te zijn dan gedacht? Met een een paar uur rijden zit je zo weer in een ander klimaat. Een dagje regen overleeft uiteraard iedereen wel, maar blijft het langer slecht dan zoek je met een camper het lekkere weer toch gewoon op!

Rondtrekken en veel zien!

Waar je bij veel kampeermiddelen vanuit één locatie (of dat nu een hotel of een camping is) de omgeving verkent, ben je met een camper veel mobieler. De bezienswaardigheden en hotspots worden het reisdoel, niet langer de overnachtingsplek. In plaats van vanuit locatie A de bezienswaardigheden te bezoeken reist u nu langs alle hotspots en overnacht u de ene keer in plaats A, dan andere keer op plaats B. Zo profiteert u optimaal van de vrijheid en mobiliteit welke de camper u biedt.

De dure caravantrekker kan de deur uit!

Een veel gehoorde klacht van menig caravanbezitter is de relatief 'dure' caravantrekker welke verder weinig meerwaarde biedt in het dagelijkse woon-/werkverkeer. De benzineslurper kan indien gewenst plaatsmaken voor een compacter en voordeliger exemplaar. Wist u dat u met een camper tevens slechts een kwart-tarief wegenbelasting betaalt?

Een lekker 'eigen' bed

Uw camper biedt u uw eigen plekje. In plaats van een vreemd hotel is uw camper echt uw tweede thuis. Uw eigen vertrouwde omgeving, uw eigen spulletjes en voor sommige mensen wellicht het belangrijkste... uw eigen bed. Ook qua bedvarianten zijn er veel verschillende mogelijkheden in de camperwereld zodat er altijd wel een camper is welke bij u past. In onze showroom informeren wij u graag naar de diverse mogelijkheden. Ook hebben we altijd een aantal showroommodellen staan om u een goede indruk te geven.

Met 130km/u richting de zon!

Het voordeel van een camper is dat u in de meeste gevallen gewoon de maximum snelheid aan mag houden van de personenauto's. En dat rijdt net even wat lekkerder door dan met de caravan. Natuurlijk is het geen wedstrijd wie het eerste op de camping is, maar ook inhalen gaat snel wat vlotter.

Fiscale voordelen

Wist u dat u met uw camper kunt profiteren van fiscale voordelen. Zo betaalt u slechts een kwart-tarief wegenbelasting. Indien u uw camper niet gebruikt kunt u deze schorsen om zo nog extra wegenbelasting te besparen. De meest compacte buscampers zijn tevens geschikt voor dagelijks gebruik.

 
 
 

CAMPER WIST-JE-DAT'JES

Favoriete bestemming met een camper...

Wist je dat Frankrijk al jaren de favoriete bestemming is voor camperend Nederland? Hoewel Duitsland steeds meer inloopt. Opvallend is ook dat Noorwegen laatste jaren goed scoort bij camper-eigenaren. Ook ons eigen thuisland, Portugal en natuurlijk Italië blijven het al jaren goed doen. Ook de bestemming kan van invloed zijn bij de keuze van het type camper. Ga je altijd naar de stralende zon, dan leef je over het algemeen meer buiten en kun je wat minder interieur ruimte voor lief nemen. Wil je veel buiten het seizoen of naar koudere oorden, dan is het prettig om binnen iets meer leefruimte te hebben.

Camperplaats of camping met een camper...

Wist je dat de meeste camperaars camperplaatsen en campings met elkaar afwisselen? Daarnaast kiezen iets meer mensen uitsluitend voor camperplaatsen dan dat er mensen zijn welke uitsluitend voor campings kiezen. Vrij kamperen is vanwege strenge regelgeving niet meer zo gemakkelijk en zien we daarom de laatste jaren iets afnemen. De keuze tussen een camping, camperplaats of vrij kamperen kan invloed hebben op de keuze van uw camper. Op camperplaatsen en bij het vrij kamperen is over het algemeen een wat hoger zelfstandigheidsniveau gewenst, alsmede iets ruimer sanitair. 

 

Wintersport met een camper...

Wist je dat bijna 20% van de camperaars de gehele winter door camperd? Zo'n 4% gaat er ook echt daadwerkelijk mee op wintersport. De andere 15% gaat wel in de camper weg, maar kiest een andere bestemming. Zij overwinteren bijvoorbeeld in Portugal of doen kortere stedentrips in Duitsland, België of eigen land. Indien u ook in koudere oorden verblijft of in koudere periodes op pad gaat is dat belangrijk om mee te nemen in de keuze voor de ideale camper. Kies dan bijvoorbeeld voor een model met betere isolatie of zelfs een dubbele bodem. 

Douchen in een camper...

Een ruime meerderheid van de camperaars doucht in de camper. Sommige zo af en toe, andere doen het dagelijks. Zo'n 39% verkiest liever het gemak van een sanitaire voorziening op bijvoorbeeld een camping. Of u wel of niet (vaak) in de camper doucht kan van invloed zijn bij uw keuze. Er zijn campers zonder douche (vaak de compactste buscampers). Een gecombineerde natte cel (douche en toilet in een) zorgt voor relatief weinig ruimteverlies. Wie vaker doucht in de camper verkiest vaak een separate douche.

 

Toiletgebruik in een camper...

Vrijwel allemaal maken we gebruik van het toilet in de camper. Slechts 1% geeft aan deze sanitaire voorziening nooit te gebruiken. Sommige kleinere bus-campers zijn standaard niet voorzien van een toilet. Sommigen gebruiken het toilet alleen 'bij nood', anderen gebruiken het toilet altijd. Ook als er andere voorzieningen aanwezig zijn. Het gebruik van het toilet kan een rol spelen bij de keuze in de indeling. Een ruimer toilet is praktisch, maar kost wel ruimte. 

Koken in een camper...

Het meerendeel van de camperaars kookt 'wel eens' tot regelmatig in de camper. Slechts een beperkte minderheid van 20% kookt nooit in de camper. Hoe vaak en uitgebreid u kookt in de camper kan van invloed zijn op de keuze van uw indeling. Een hoekkeuken zorgt voor meer werkruimte. Met drie gaspitten kunt u ook iets meer uit de voeten dan met twee. Ook een grote koelkast, vriezer of oven kan een plezierige bijkomstigheid zijn.