Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Een camper met gecombineerde natte cel, separate douche of wellness badkamer?!

Wie opzoek is naar sanitair comfort in een camper heeft de keuze uit meerdere mogelijkheden. De belangrijkste keuze is vaak of men kiest voor de ruimte besparende gecombineerde natte cel of de separate douche... of misschien wel een wellness badkamer. En dan met of zonder fecaliëntank?
 

Gecombineerde natte cel

Een gecombineerde natte cel is een toiletruimte met geïntegreerde douchecabine waarbij de douchecabine handmatig gecreëerd moet worden. Dit kan door middel van een douchegordijn, douchedeur op klapwand. Het voor is dat deze opstelling weinig ruimte in beslag neemt. Het nadeel is echter dat het iets meer werk is om de douche te creëren en de complete toiletruimte tijdens het douche vochtig en bezet is. Voor de camperaar welke meestel het comfort van een camping opzoek zal dit een goede oplossing zijn, daar hij de douche slechts sporadisch zal gebruiken.

Separate douche

Een separate doucheruimte is een douchecabine is een eigen ruimte, los van de toiletruimte. Hierdoor hoeft de cabine niet handmatig gecreëerd te worden en blijft de toiletruimte vrij en vrij van vocht als de douche benut wordt. De losse douchecabine neemt uiteraard wel extra ruimte in beslag wat resulteert in een grote camper of minder leefruimte. Voor de camperaar welke veel vrij kampeert of camperplaatsen aan doet en dus relatief vaker op eigen voorziening aangewezen is kan een losse douche uitkomst bieden. Bijkomend voordeel is dat een separate douche vaak tevens zorgt voor een afsluitbare slaapkamer.

 

Wellness Badkamer

De langdurige kampeerder kan soms ook een Wellness Badkamer verkiezen. Dit is een badkamer met een separate douche welke tevens voorzien is van een aparte wasgelegenheid buiten de toiletruimte. Uiteraard zorgt dit wel voor de nodige extra ruimte en dus een langere en zwaardere camper. 

Fecaliëntank

De langdurig kampeerder kan naast het cassette toilet eventueel ook kiezen voor een Fecaliëntank. Dit is een zwartwatertank welke dient voor opslag van hetgeen wat normaliter in de toiletcassette opgevangen word. Met dit systeem hoeft men minder vaak het toilet te ledigen.