Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Kleine & Compacte Camper Kopen?

Wij hebben altijd diverse kleine en compacte campers te koop!

Campers zijn er in vele verschillende soorten en maten. Er zijn grote camper, kleine campers, integraalcampers, semi-integraalcampers, alkoofcampers, buscampers en ga zo maar door. Veel mensen hebben liever een wat kleine of compactere camper in een handzaam formaat. Met een kleinere camper bent u veel mobieler en vergroot u uw parkeer gemak. Er zijn verschillende soorten kleine campers in diverse indelingen. Hieronder ziet u er een aantal. 
 

Buscampers & Van-Modellen

Compacte campers zijn er in vele soorten en maten. De compactste van alle campers zijn de zogenaamde BUSCAMPERS. Buscampers onderscheiden zich van 'opbouwcampers' door het feit dat het woongedeelte niet op het chassis is gebouwd, maar binnen in de laadruimte van het basis voertuig. In principe zijn er twee soorten buscampers... de hefdak campers welke absoluut de compactste varianten zijn. 

Deze zijn uitermate geschikt voor dagelijks vervoer (u betaald immers slechts 25% wegenbelasting) en zijn vaak dusdanig laag dat ook parkeergarages vaak geen belemmering zijn. Een nadeel van een hefdak camper is dat zij vaak niet voorzien zijn van een douche en toilet. Koelkast, watertanks, kachels en boilers hebben vaak een zeer beperkte capaciteit. 

De grotere buscampers (vaak op basis van een Fiat Ducato) hebben iets meer voorzieningen en leefruimte. Is uw camper minder lang dan 6 meter dan kunt u in veel gevallen gewoon parkeren in een normaal personenauto-parkeervak. 

Een alternatief voor de buscampers, welke laatste jaren steeds meer aan populariteit wint, zijn de de zogenaamde Van-modellen...!

De zogenaamde VAN-CAMPERS lijken heel erg op de normale grote 'opbouwcampers', maar onderscheiden zich door kun uiterst compacte afmetingen. Normale campers zijn vaak ongeveer 2,35m breed. Van-modellen hebben echter vaak een breedte van 2,15m tot 2,20m. Ook hebben ze vaak compactere lengte-afmetingen. Zo beginnen veel Van-modellen al vanaf 5,99m lengte. Met een zogenaamde 'Van'-opbouwcamper bent u dus niet veel groter dan een buscamper. Waarom zou u dan toch kiezen voor een 'Van'-opbouwcamper?


Opbouwcampers zijn een stuk beter geïsoleerd dan buscampers. Niet alleen door de betere bodem-, dak- en wandisolatie, maar ook het ontbreken van de grote schuifdeur speelt hierin een rol. Daarnaast bieden Van-modellen veel meer leefruimte en een grotere zelfstandigheid. Zo zijn de koelkasten, kachels, gaskasten, boilers en watertanks een stuk groter uitgevoerd. Gaat u veel buiten het seizoen, in slechter klimaat of 's-winters op pad dan heeft een Van-camper veel voordelen voor u. Wilt u veel profiteren van het vrij-kamperen dan bent u met een Van-camper veel zelfstandiger dan met een buscamper. 


Neemt u fietsen mee op vakantie? Bij veel Van-campers kunt u de fietsen in de verwarmde en afgesloten garage stallen. Bij een buscamper dient u deze fietsen vaak achterop te vervoeren. Dit is niet alleen slechter voor het behoud van uw fiets en diefstalgevoeliger, maar betekend ook dat u met een buscamper wellicht nog langer bent dan in een Van-camper. Deze extra smaller campers zijn er in twee verschillen opbouwvarianten. Namelijk in semi-integraal (ook half-integraal genoemd) zoals op bovenstaande foto en als integraal (ook vol-integraal genoemd) met een extra hefbed boven de cabine (wat optioneel ook kan vervallen voor additioneel kastwerk). 

 
 

Voorbeelden van compacte buscampers

Knaus staat bekend om hun vele vernuftige indelingen buscampers. Ook voor wat betreft buscampers mét een vastbed heeft Knaus zo'n beetje het kleinste model in de markt, de Knaus Boxstar 540 Road. Door de de natte cel deels in de loopruimte te integreren heeft u een camper met royaal dwarsbed in een lengte van slechts 5,41m!

 
Enkele bedden zijn ongekend populair. Het nadeel is echter dat enkele bedden er voor zorgen dat uw camper iets langer zal worden. Knaus heeft bij de Knaus Boxstar 600 Lifetime de natte cel deels in de loopruimte geïntegreerde waardoor men een buscamper met enkele bedden heeft van slechts 5,99m!

Voorbeelden van compacte Van-campers

De Knaus Van Ti 550 MD is al jaren het bewijs dat een opbouwcamper niet veel groter hoeft te zijn dan een buscamper. Hij is namelijk slechts 2,20m breed en 5,99m lang. En de fietsen? Die gaan gewoon onderin in de verwarmde en afgesloten garageruimte. Alle hierboven beschreven voordelen van een opbouwcamper, zoals isolatie en zelfstandigheid in het formaat van een compacte buscamper. Kortom, het beste van twee werelden!

Veel mensen denken bij een integraal camper direct aan een grote, luxe camper van mega formaat. Dat dat beeld niet terecht is bewijst de Knaus Van I 550 MD. Met een indeling van slechts 2,20m breed en 5,99m lang heeft hij dezelfde indeling als de hierboven beschreven semi-integraal. De integraal biedt daarnaast nog als voordeel dat u veel meer lichtinval heeft, nóg betere isolatie en als extra een tweepersoons hefbed boven de cabine. Kortom een wintergeschikte vierpersoonscamper met het formaat van een buscamper!

 
 
 
 

Wij hebben in totaal meer dan 15 verschillende, nieuwe, compacte campers leverbaar!