Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Een droomkeuken in uw camper?

Gaat u lekker iedere avond uit eten en kiest u voor een compacte lengtekeuken... of wilt u lekker uitgebreid kokkerellen in een ruime hoekkeuken met grote koelkast, oven, grill en alle andere gemakken? Het is belangrijk om goed na te gaan welke keuken het beste aansluit op uw wensen. 
 

Lengtekeuken

Een lengtekeuken bevindt zich vaak aan de rechtszijde van de camper, waardoor vanuit de keuken meer connectie is met buiten. Het werkblad en de kastruimte is over het algemeen wat beperkter.

Hoekkeuken

Een hoekkeuken bevind zich over het algemeen aan de linkerzijde van de camper. Hierdoor is er tijdens het koken minder connectie met buiten, maar daar krijgt u een zee aan werkblad voor terug. Bovendien geeft een hoek-keuken een ruimer interieur, omdat er aan de linkerzijde geen hoge elementen aanwezig zijn. Ook heeft een hoekkeuken over het algemeen meer kastruimte. Door de L-vorm biedt hij tevens meer ruimte om elkaar te passeren.

 

Koelkast

Koelkasten zijn er in verschillende afmetingen en vormer. De meeste campers zijn voorzien van absorptiekoelkast welke zowel op 12V, 230V en gas werkt, waardoor deze optimaal met de voorradige energiebronnen om kan springen. Sommige buscampers zijn voorzien van een compressorkoelkast. Deze neemt minder ruimte in beslag en is wat voordeliger. Deze werken echter uitsluitend op 12V en verbruiken relatief veel stroom.


De meeste buscamperskoelkasten hebben plusminus 60 liter inhoud. De meeste opbouwcampers hebben zo'n 90 liter koelkast indien deze voorzien is van een tafelmodel, zo'n 140 liter indien voorzien van een hoge, maar smalle koelkast en een 160l liter koelkast indien er een hoog en breed exemplaar is gemonteerd. Vaak zijn de 90 en 140 liter koelkast voorzien van geïntegreerd vriesvak, de 160 liter exemplaren hebben een wat groter separaat vriesvak. 


Bij een absorptiekoelkast heeft u veelal de keuze tussen een MES en AES koelkast. Een MES koelkast schakelt niet uit zichzelf om van energiebron; een AES koelkast doet dat wel. 

Gasoven, Grill en Koffie-automaat

Wat ruime campers kunnen soms optioneel voorzien worden van een gasoven, grill of geïntegreerde koffie-automaat. Hier moet wel voldoende ruimte voor beschikbaar zijn in het interieur.