Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Een camper met hefbed kopen?!

Wie opzoek is naar extra slaapplaatsen en daarbij niet elke avond de zitgroep wilt hoeven ombouwen kan terecht in het brede scala aan campers met een hefbed. Echter zit er veel verschil tussen het ene en andere hefbed. Hieronder leest u de voor- en nadelen van de verschillende hefbedden in de camperwereld. 
 

Integraal hefbed

Het hefbed van bij een integraalcamper bevindt zich boven de cabine. Het voordeel van een hefbed in een integraal is dat deze vaak wat breder zijn dan in een semi-inegraal. Bovendien zakken de hefbedden lager waardoor men gemakkelijk in kan stappen. Omdat het hefbed zich boven de cabine bevind vervallen bij gebruik van het hefbed alleen de twee voorstoelen. De rest van de zitgroep blijf bruikbaar alsmede de in- en uitgang. Tegenwoordig zien we een come-back van modellen waarbij het hefbed bij de integraal als 'hoofdbed' fungeert. Een voorbeeld daarvan is de Carthago Liner-For-Two met enkele bedden voorin en een ruime rondzit achter.Vrijwel alle integralen zijn standaard voorzien van een hefbed. Optioneel kan deze veelal vervallen. 

Semi-integraal hefbed

Het hefbed van een semi-integraalcamper bevindt zich boven de zitgroep. Het nadeel van een hefbed boven de zitgroep is dat deze wat smaller is, en minder ver naar beneden zakt. Ook blijft het hefbed een groot "blok" in de woonruimte. Het eventueel aanwezig dakraam boven de zitgroep zorgt alleen voor extra lichtinval als het bed naar beneden is. Ook is de sta-hoogte in de zitgroep beperkt. Wanneer men het bed gebruikte is de zitgroep niet meer bruikbaar en in veel gevallen is ook de deur naar binnen en buiten geblokkeerd. Een semi-integraal is met hefbed echter een stuk voordeliger en lichter van gewicht dan een integraalcamper.Sommige merken hebben speciale series semi-integralen met hefbed, andere merken hebben het hefbed gewoon als optie in de optielijst opgenomen.