Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Het verschil tussen een standaard chassis en een AL-KO chassis...

Een andere term welk u vaak tegenkomt is een AL-KO chassis. Een AL-KO-chassis zegt niks over de beladingscapaciteit van het chassis, maar over de constructie. Zo is een AL-KO chassis vaak voorzien van een breedspoor-opstelling, waardoor de achterwielen verder naar buiten staan dan de voorwielen. Dit bevorderd de wegligging. Daarnaast is een AL-KO-chassis vaak verlaagd, waardoor de camperopbouw vaak lager is en een lager zwaartepunt heeft. Ook de vering is bij een AL-KO chassis vaak anders. In plaats van de veel gebruikte bladveren, maakt een AL-KO chassis vaak gebruik van schokdempers met een torsie-as. Tegenwoordig levert Fiat ook standaard-chassis met breedspoor en verlaging. Echter blijft een AL-KO chassis een betere wegligging behouden door o.a. de verbeterde veringsytemen. Bovendien past AL-KO lichtere materialen toe, waardoor u ook nog een extra kilo's bespaard (+/- 50kg bij Fiat). Sommige merken bouwen hun campers standaard op het standaard Fiat-chassis, bij sommige kunt u optioneel kiezen voor een AL-KO chassis. Er zijn ook merken (bijvoorbeeld Carthago) welke standaard een AL-KO chassis gebruiken voor veel van hun modellen.


Naast chassis levert AL-KO ook andere oplossingen voor campers zoals verzwaarde veren, verzwaarde schokdempers (AL-KO ACS) en level-controllers (AL-KO ALC) voor op de achteras. Maar u kunt ook denken aan hulp-luchtvering of volledige luchtvering (AL-KO X4 al dan niet met automatische nivellering*) om de wegligging van uw camper te bevorderen. Wij adviseren u graag over de diverse mogelijkheden. 


* een automatisch nivelleringssysteem zorgt dat uw camper zichzelf waterpas zet

 

Voordelen AL-KO chassis:

  Lichtgewicht

  (Extra) verlaagd chassis

  Verbeterde vering

  Breedspoor

  Verbeterde wegligging

  Ruimtewinning in bodem

Nadelen AL-KO chassis:

  Duurder

 
 
Een AL-KO chassis zegt dus niks over de beladingscapaciteit. Toch heeft u bij veel onderstellen keuzes uit verschillende maximum technisch toegestane massa's.